Kotlety szarpane
Kotlety szarpane to świetny sposób na to, żeby "przemycić" w kotletach warzywa, których nie jedzą Wasze dzieciaki. :)
Składniki:
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- ok. 200 g pieczarek
- 1/2 czerwonej papryki
- garść tartej mazarelli
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka kopru
- 1 jajko
- 2 - 3 łyżki mąki
- 1/3 szklanki mleka
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- bazylia suszona
- oregano suszone
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Warzywa, zioła i kurczaka myjemy. Pierś z kurczaka, paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Zioła siekamy i dodajemy do mięsa i warzyw. Dodajemy tartą mozarellę, jajko, mleko, mąkę i przyprawy. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykładamy kotleciki na patelnię. Smażymy aż się zezłocą.
*) Do kotletów można również dodać kukurydzy z puszki, marchewki, brokuła i inne warzywa, które chcielibyśmy "zakamuflować". :)
*) Do kotletów można również dodać kukurydzy z puszki, marchewki, brokuła i inne warzywa, które chcielibyśmy "zakamuflować". :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz