Pasta jajeczna
Pasta jajeczna jest smacznym urozmaiceniem śniadania. Zamiast jajek z majonezem, można spałaszować ze smakiem kanapki z pastą. :)
Składniki (śniadanie dla 4 osób):
- 5 dużych jajek
- 1 mały, średniej grubości por
- 3 łyżki majonezu
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do zimnej wody, włączamy palnik i od momentu, kiedy woda zacznie bulgotać, odliczamy 10 minut :P). W między czasie myjemy i kroimy pora. Jajka obieramy, kroimy w kostkę (ja zawsze idę na łatwiznę i przeciskam je przez szatkownicę do krojenia warzyw). Dodajemy 3 łyżki majonezu, trochę pieprzu i mieszamy.
Smacznego!
Smacznego!
Jaki dobry prosty przepis, nie sądziłam że por może pasować :)
OdpowiedzUsuńPor nie tylko jest dodatkiem smakowym, ale też fajnie chrupie. :D
Usuń