sobota, 21 lutego 2015


Pasta jajeczna




Pasta jajeczna jest smacznym urozmaiceniem śniadania. Zamiast jajek z majonezem, można spałaszować ze smakiem kanapki z pastą. :)

Składniki (śniadanie dla 4 osób):
  •  5 dużych jajek
  • 1 mały, średniej grubości por
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo (jajka wkładamy do zimnej wody, włączamy palnik i od momentu, kiedy woda zacznie bulgotać, odliczamy 10 minut :P). W między czasie myjemy i kroimy pora. Jajka obieramy, kroimy w kostkę (ja zawsze idę na łatwiznę i przeciskam je przez szatkownicę do krojenia warzyw). Dodajemy 3 łyżki majonezu, trochę pieprzu i mieszamy.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Jaki dobry prosty przepis, nie sądziłam że por może pasować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Por nie tylko jest dodatkiem smakowym, ale też fajnie chrupie. :D

      Usuń