piątek, 12 czerwca 2015


Słodki deser raffaello



Składniki:

  • 400 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie bitej śmietany "Śnieżki" (ja dodałam 1,5 opakowania, bo mi 0,5 opakowania zostało po przygotowaniu ciasta)
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • ok. 40 - 50 g okrągłych biszkoptów
  • wiórki kokosowe
  • migdały w płatkach
Przygotowanie:

Odłamujemy 1 pasek czekolady do dekoracji, a pozostałą czekoladę łamiemy do metalowej miseczki, którą stawiamy na garnku z gotującą się wodą. Do miski dodajemy 3 łyżki śmietany. Mieszamy aż czekolada rozpuści się . Resztę śmietany miksujemy ze "Śnieżką". Do bitej śmietany dodajemy pokruszone biszkopty, masę czekoladową i dalej miksujemy. Krem przekładamy do miseczek, posypujemy tartą czekoladą, wiórkami kokosowymi i migdałami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz