Łosoś w chrupiącej panierce
Dla tych z Was, którzy lubią rybę mam prosty przepis na pysznego łososia w chrupiącej panierce.
Składniki (dla 4 osób):
- 8 kawałków fileta z łososia
- sól
- pieprz biały
- szczypta czosnku granulowanego
- szczypta kopru suszonego
- 1/4 szklanki mąki
- 1/4 szklanki bułki tartej
- olej do smażenia
- cytryna (*opcjonalnie)
Przygotowanie:
Łososia myjemy, nacieramy solą z obu stron, posypujemy obie strony białym pieprzem, czosnkiem i koprem. Mąkę mieszamy z bułką tartą w proporcji 1:1. Obtaczamy filety i smażymy na rozgrzanym oleju. Jeśli lubimy rybę z cytryną, parzymy cytrynę, kroimy w plastry i podajemy z łososiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz