piątek, 15 maja 2015


Łosoś w chrupiącej panierce



Dla tych z Was, którzy lubią rybę mam prosty przepis na pysznego łososia w chrupiącej panierce. 

Składniki (dla 4 osób):
  • 8 kawałków fileta z łososia 
  • sól
  • pieprz biały
  • szczypta czosnku granulowanego
  • szczypta kopru suszonego
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • cytryna (*opcjonalnie)

Przygotowanie:

Łososia myjemy, nacieramy solą z obu stron, posypujemy obie strony białym pieprzem, czosnkiem i koprem. Mąkę mieszamy z bułką tartą w proporcji 1:1. Obtaczamy filety i smażymy na rozgrzanym oleju. Jeśli lubimy rybę z cytryną, parzymy cytrynę, kroimy w plastry i podajemy z łososiem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz