Schab w warzywach
Składniki na obiad dla 4 osób:
- 360 - 400 g schabu wieprzowego bez kości, w plastrach
- 1 duża cebula
- 1 papryka czerwona
- 2 -3 większe marchewki
- 1 opakowanie pieczarek
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 0,5 pęczka natki pietruszki (*opcjonalnie)
Przygotowanie:
Schab lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, delikatnie podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do podsmażonej cebulki, doprawiamy solą i pieprzem. Jak pieczarki się lekko zarumienią, przekładamy je do garnka. Papykę kroimy w kostkę i dodajemy do schabu i pieczarek. Marchew obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do całości. Możemy również dodać posiekaną pietruszkę. Całość podlewamy przegotowaną wodą. Gotujemy pod przykryciem, aż schab zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz