piątek, 24 kwietnia 2015


Schab w warzywach




Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam mięso pod każdą postacią. Dziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na delikatny schab w warzywach.

Składniki na obiad dla 4 osób:

  • 360 - 400 g schabu wieprzowego bez kości, w plastrach
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 2 -3 większe marchewki
  • 1 opakowanie pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 0,5 pęczka natki pietruszki (*opcjonalnie)
Przygotowanie:

Schab lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, delikatnie podsmażamy z obu stron i przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do podsmażonej cebulki, doprawiamy solą i pieprzem. Jak pieczarki się lekko zarumienią, przekładamy je do garnka. Papykę kroimy w kostkę i dodajemy do schabu i pieczarek. Marchew obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do całości. Możemy również dodać posiekaną pietruszkę. Całość podlewamy przegotowaną wodą. Gotujemy pod przykryciem, aż schab zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz